Blog

Data analyse

We hebben afgelopen weekend kunnen genieten van een knap staaltje van wielersport tijdens de Strade Bianche. Daags nadien pakte de ploeg van winnaar Mathieu Vander Poel uit met de vermogensstatistieken van deze koers (screenshot Strava). Hallucinante cijfers die het niveau en de klasse van deze renner illustreerden. Maar kloppen deze cijfers? We hebben alvast eea nagerekend en geplaatst bij de ‘limits of human performance’.

Data analyse is een onlosmakelijk onderdeel geworden in de begeleiding van topatleten. Wenst u van dergelijke service te genieten, of wenst u een consult of persoonlijk advies, dan bent u bij triathloncoach aan het juiste adres. Neem gerust contact.

Dag van de trainer

Afgelopen weekend vond de 2-jaarlijkse hoogmis voor de sporttrainer plaats: de dag van de trainer. Dit betreft een congres voor trainers in de sport georganiseerd door de Vlaamse Trainersschool. We gaven in deze editie een bijdrage over

  • Het performance model in duursporten,
  • Covid-19: welke lessen kunnen coaches eruit leren?
  • Permanent leren: waarom? hoe pak je het aan?

Met de Covid-19 maatregelen indachtig, werd het geen fysiek congres maar werd een online organisatie uitgewerkt.

Heeft u interesse om ons te vragen voor een congres, webinar of workshop? Neem gerust contact voor een voorstel op maat.

Nieuw partnership met HRV4training

We zijn bijzonder verheugd het partnership met HRV4training te mogen aankondigen. HRV4training is specialist op vlak van het monitoren van hartritme variabiliteit om het trainingsinzicht te vergroten en het trainingsproces te kunnen sturen. HRV4training biedt geavanceerde én gebruiksvriendelijke tools aan voor atleten en coaches. Meer informatie via https://www.hrv4training.com

Kant en klaar

Druk, druk, druk en dan is kant-en-klaar soms een uitkomst. Geldt dit ook voor trainingsschema’s? Ook hier bestaat kant-en-klaar, maar is een atleet hiermee gediend? Het spreekt voor zich dat we voorstander zijn van maatwerk en een persoonlijke aanpak; toch begrijpen we dat sommige atleten niet de tijd en middelen willen investeren in een persoonlijke trainingsaanpak. Voor hen bieden we kant-en-klare schema’s. Je kan ze terugvinden via deze link. Een goede start om al eens van trainingsschema’s te proeven en misschien smaakt het na verloop van tijd naar een meer gepersonaliseerde aanpak. Wat het ook zij, geniet van het sporten !

De vreugde van de kampioen

Totaal uit het niets? Neen, hij was al goed op dreef hadden de insiders opgemerkt. Hij komt goed uit de verf op een geaccidenteerd en heuvelend parcours. De biljartvlakke koers in Stabroek zal wel voor sprinters zijn. Dan maar van bij het begin de aanval intrekken, de koers hard maken, de sprinters trachten te verschalken. Zo koerste hij al als nieuweling en junior. De beuk erin. En dan kom je in een finale terecht en beschik je op de kampioensdag over een stel gestaalde benen. Daar hebben de sprinters hun tanden op stuk gebeten. Jordi Van Dingenen zet aan en koerst naar winst! De beloning van hard werk en geduldige opbouw. Proficiat! Met deze inzet komen er nog wel successen aan!