De vreugde van de kampioen

Totaal uit het niets? Neen, hij was al goed op dreef hadden de insiders opgemerkt. Hij komt goed uit de verf op een geaccidenteerd en heuvelend parcours. De biljartvlakke koers in Stabroek zal wel voor sprinters zijn. Dan maar van bij het begin de aanval intrekken, de koers hard maken, de sprinters trachten te verschalken. Zo koerste hij al als nieuweling en junior. De beuk erin. En dan kom je in een finale terecht en beschik je op de kampioensdag over een stel gestaalde benen. Daar hebben de sprinters hun tanden op stuk gebeten. Jordi Van Dingenen zet aan en koerst naar winst! De beloning van hard werk en geduldige opbouw. Proficiat! Met deze inzet komen er nog wel successen aan!

Tim Brydenbach dicht bij eerste Ironman winst

In de Ironman van Vichy (FRA) behaalde Tim Brydenbach een tweede plaats. Onder loodzware klimatologische omstandigheden, kwam het erop aan een tactisch verstande race af te werken. Een pacing en voedingsstrategie werd uitgewerkt; het plan perfect uitgevoerd met zilver als beloning. Even tijd nu voor herstel om in Ironman Barcelona (ESP) opnieuw een gooi te doen naar winst.

VICHY, FRANCE - AUGUST 28: Tim Brydenbach of Belgium finishes in second place during Ironman Vichy on August 28, 2016 in Vichy, France. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
VICHY, FRANCE – AUGUST 28: Tim Brydenbach of Belgium finishes in second place during Ironman Vichy on August 28, 2016 in Vichy, France. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)

Claire Michel Belgisch kampioen sprinttriatlon

Claire Michel, in volle opbouw voor de Olympische Spelen van Rio, nam deel aan het BK sprinttriatlon te Gullegem. Op Katrien Verstuyft na, tekende de Belgische triatlontop present. Claire pakte de race verstandig aan en kon met winst afronden. Voor haar een eerste Belgische titel en een mooie opsteker in voorbereiding op de Spelen.

Claire Michel

Claire Michel plaatst zich voor Rio

Na de WTS te Yokohama viel het doek over de kwalificatie voor de Olympische triatlon in Rio. Voor onze Belgische toppers bleek het kwalificatieproces een echte rollercoaster waarbij knappe prestaties werden doorkruist door ziekte, pech, blessures, … Marten Van Riel, Katrien Verstuyft, Jelle Geens en Claire Michel lukten allen in hun opzet en wisten een startticket voor de Spelen te bemachtigen. Nu kan de voorbereiding op dit sportief hoogtepunt van start gaan.

Claire Michel: zilver
Claire Michel: zilver in WC Chengdu

Triathloncoach.be voor wielrenners!

Triathloncoach.be is gespecialiseerd in de coaching van duursporters en duursport-coaches. We helpen met plezier triatleten, duatleten, hardlopers en wielrenners. Doorheen de jaren hebben we met succes wielrenners vanuit het veldrijden, mountainbike, pistewielrennen en wegwielrennen begeleid. Kijk gerust op de fotopagina voor enkele referenties. Triathloncoach.be is dus ook cyclingcoach.be en voor info kan je terecht op info@cyclingcoach.be.

Goud, zilver en brons

Na 10 weken competitie in diverse takken van sport hebben de atleten triathloncoach.be inmiddels 11 medailles verzameld: elk in hun favoriete discipline en categorie. Hiermee zijn ze goed op weg om de medaille-statistieken van 2014 van de tabellen te vegen. Knap werk en een tevreden coach !

Bilzen

Kathleen Sterckx wint de 111 Bilzen in D40 categorie

Eerste hulp bij tegenslag

Johan_Cruijff_2013_Catalonia

Ze waren nochtans goed bezig, de atleten van mijn coachinggroep. Maar voor enkele atleten loopt het pad niet over rozen: materiaalpech, valpartijen en ander onheil gooien danig roet in het eten.  Ambities moeten teruggeschroefd, planningen herbekeken, noodscenario’s uit de kast gehaald, .. daar worden we allemaal niet vrolijk van. Tijd om de Nederlandse voetbalcoach Johan Cruijff (zie foto) te citeren:”Ieder nadeel hep zijn voordeel”.  Bij triathloncoach.be pakken we de zaken zo aan:

  1. Bij onheil dat we klasseren onder de rubriek ‘brute pech’ likken we de wonden en staan er verder niet meer bij stil. “Vooruit met de geit, morgen is er weer een dag, het seizoen is nog niet gedaan, werk naar het volgende doel.”
  2. Valt er uit het onheil lessen te trekken, dan moeten deze meegenomen worden voor de toekomst. Misschien wijst een val bijvoorbeeld op een technische beperking of onaangepast materiaal of .. daar kan aan gewerkt worden en geeft meteen aanleiding tot nieuwe doelstellingen en programma’s.
  3. Bij letsels of medische problemen schakelen we de medische staf in en wordt er bekeken waar er mogelijkheden liggen voor een sneller herstel, het wegwerken van weak-links en het onderhouden van de fitheid. Een tegenslag kan aldus een opportuniteit zijn.

Afronden doen we met volgende boutade: “What doesn’t kill you, makes you stronger” .. ik geloof echt dat er enige waarheid in schuilt. En intussen wens ik Rudi Van Aelst en Claire Michel een voorspoedig herstel toe !

Claire-Michel-valpartij-WTS-e1430239248696

(Claire Michel na haar val op WTS Cape Town. foto: Jul Clonen)