Triathloncoach.be

Learn. Grow. Perform.

Proefpersonen gezocht !

Proefpersonen gezocht !

Dit voorjaar (maart en april) start aan de Vrije Universiteit Brussel (vakgroep Menselijke fysiologie)  een experimentele studie waarbij we het effect van een voedingssupplement én hoogte (3000m) op fysieke inspanning willen nagaan. In dit experiment moet je 4 keer naar het labo in Brussel komen: 1 maal voor een (gratis) maximale inspanningstest en 3 maal voor de experimenten, waar telkens 3 weken tussen zit. Het voedingssupplement of placebo zal de 2 weken voor elke visite worden ingenomen. Na elke visite volgt 1 week waarin je niets moet nemen. Gedurende de duur van het experiment mag je je normale voeding en training aanhouden, al wordt gevraagd een aantal voedingsmiddelen te vermijden en de dag voor de visite geen zware training meer te plannen.

wetenschappelijk_Onderzoek

Elk experiment zal 2-2.5 uur duren, waarbij een tijdrit van 30 min gereden wordt (op zeeniveau of op 3000m hoogte). Tijdens dit experiment zullen verschillende parameters gemeten worden en er zal ook bloed worden afgenomen. Per experiment krijgt men een onkostenvergoeding va 25 euro.

We zijn op zoek naar mannelijke proefpersonen, tussen de 18 en 36 jaar, die zeer goed getraind zijn (triatleten, wielrenners, goed getrainde wielertoeristen; VO2 max > 55 en/of op een maximale inspanningstest > 320 Watt trappen).

Indien je interesse hebt om deel te nemen aan deze studie, neem dan zo snel mogelijk contact op met Lieselot Decroix (lieselot.decroix@vub.ac.be) voor mijn info en concrete data (begin maart tot eind april: elke woensdag (om 7u30, 10u of 12u30)  en donderdag (9u, 11u30, 14u) (om de 3 weken).

Reacties zijn gesloten.